Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αντώνης Καρράς.

Ο Αντώνης Καρράς ήταν οικονομολόγος και διετέλεσε Διευθυντής του υπουργείου Συντονισμού επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου από το 1964 έως την "αποστασία". Εκεί γνωρίσθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συνδέθηκε με προσωπική φιλία, διατηρώντας, όμως, την πολιτική του αυτονομία, όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια, μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.


Την περίοδο της δικτατορίας είχε το ψευδώνυμο «Άλκης» και είχε ενεργοποιηθεί στην πραγματοποίηση θαλασσίων δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, μεταφέροντας αντιστασιακούς που έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα ή να επιστρέψουν για να αναλάβουν δράση. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εντάχθηκε στο ΠΑΚ και ήταν από τα πρόσωπα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του. Ήταν από την αρχή εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ήταν από τους ιδρυτές του βιβλιοπωλείου ΑΙΧΜΗ. Υπήρξε επίσης, για πολλά χρόνια, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, της κορυφαίας Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κινήματος.


Καλό σου ταξίδι Φίλε...μαζί σου έκλεισε ουσιαστικά και τυπικά το ΠΑΣΟΚ του 74 των εθνικοανεξαρτησιακών αγώνων, της κοινωνικής απελευθέρωσης της λαικής κυριαρχίας της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού. Το ΠΑΣΟΚ της νιότης και των ονείρων μας δεν βρίσκεται εδω και πολλά χρόνια εδώ...στη θέση του μια συντεχνιακή καρικατούρα κυνικών νεοφιλελεύθερων οι γνωστοί ολετήρες της  Ελληνικής κοινωνίας ...οι πασόκοι...

Γιώργος Τηλέμαχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου