Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011



Κυβέρνηση και τρόικα εγκαταλείπουν τη χώρα όπως, όπως ...
... η καθεστωτική αριστερά* &  οι λοιπές "πατριωτικές" δυνάμεις αποφάσισαν  να "δράσουν"!!!
Δεν είναι μόνο η  συντριπτική «υπεροχή»,  σε όλα τα επίπεδα, της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας απέναντι σε όλες τις καθεστωτικές  «αντιπολιτευόμενες» προσπάθειες,είναι κάτι πολύ  περισσότερο, όπου οι λέξεις, ήττα, καταστροφή, πανωλεθρία χάνουν το νόημά τους .Το μέγεθος όμως  του δράματος που βιώνει ο καθένας και όλοι καθημερινά σε αυτό που «συνηθίσαμε» με συστημικούς  όρους, τα τελευταία 30 χρόνια, να  ονομάζουμε  κοινοβουλευτική δημοκρατία γίνεται και θα γίνεται αξεπέραστο,όσο η ανεπάρκεια και η αχρηστία "βολεύεται" πίσω από μνημόνια και αντιμνημονιακά ξόρκια και κούφιους "πατριωτικούς" εξοβελισμούς. Η αλήθεια είναι μία, ότι το  παιχνίδι από δω και μπρός για το καπιταλιστικό σύστημα έχει άλλους κανόνες, οι φυσικοί νταβάδες θα είναι τα  αφεντικά του πολιτικού  χρηματοπιστωτικού συστήματος, χωρίς τα παράσιτα της "δήθεν" πολιτικής.


Σήμερα,  αυτή  η  δήθεν πανούκλα , που χτυπά  ότι επιχειρεί να οριοθετηθεί  ως γραμμή άμυνας, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναδεικνύει το σάπιο που χαρακτηρίζει το ΟΛΟΝ του άχρηστου πολιτικού προσωπικού της χώρας που φαντασιώνονταν ότι θα συνέχιζε την ανέμελη παρασιτική  "βοσκή" του.
Ο Βαγγέλης επί  ματαίω προσπαθεί να καταλάβει ότι άλλο το να τα βάζεις με τα μπουγατσοπωλεία, διαχωρίζοντας με όρους νεοελληνικούς, το τυρί από την κρέμα στην μπουγάτσα θα  έχει αλλο ΦΠΑ και αφού έφαγε τις «φάπες»,άγνωστο με τι ΦΠΑ, στα ευρωσαλόνια  δεν έχει πλέον αμφιβολία, ότι  το made in  greece νταβατζηλίκι  τελείωσε.
Ο Γιώργος που έβγαζε τη ενωσοκεντρίτικη χολή του επί του "κρυπτόμενου" Καραμανλή,  γρήγορα πλέον και  με βαρυτική ταχύτητα , κατεβαίνει  στο ίδιο πηγάδι, εγκλωβισμένος από τα προηγούμενα ψεύτικα λόγια αδυνατώντας να ψελλίσει την πραγματική αλήθεια. Να εξηγήσει δηλαδή ότι συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος κεντρώος & Παπανδρέου, όπου με μόνο όπλο την  υπονόμευεση ως αντιπολίτευση, "ξεγέλασε" το εκλογικό σώμα για να γίνει πρωθυπουργός. Και δεν εννοούμε τη παπάρα του, ότι  λεφτά υπάρχουν, αλλά τη συσκότιση για το πραγματικό πρόβλημα (ανάπτυξη) της χώρας  για το οποίο εξακολουθεί τόσο ο ίδιος όσο  και οι υπόλοιποι απλά να περιγράφουν και να "αντιπολιτεύονται" χωρίς να μας εξηγούν  ακριβώς,τι  δεν έγινε και τι θα πρέπει να γίνει.


Ο Αντώνης "ευαγγελίζεται" να εορτάσει με τους συν Έλληνες τα 200 χρόνια (το 2021) της επανάστασης του 1821 σε μια Ελλάδα απελευθερωμένη.(από τι και από ποιούς δεν μας το ξεκαθαρίζει) και φαντάζει κάτι σαν το ανέκδοτο του Γιώργου με το πιστόλι στο τραπέζι,που τελικά μπήκε στο δικό μας κ....
Το μέγα θέμα όμως είναι από την πάλαι ποτέ ελπίδα και προσδοκία της κοινωνίας όπως αυτό συνηθίζονταν να λέγεται για την αριστερά.
Η καθεστωτική αριστερά στη μια της πτυχή ξανα  ανακαλύπτει το μακαρίτη σ. Νίκο Ζαχαριάδη, διοργανώνει  τελετές μνήμης &  αποκατάστασης του Αρη μετά από 60 χρόνια...
Η άλλη του ριζοσπαστισμού και της προόδου ένα τμήμα της  υπό τον φέρελπιν Α. Τσίπρα, με ,Μητρόπουλους, Μαριάδες ,Γλέζο & Θεοδωράκη ετοιμάζουν να νεκραναστήσουν το νέο αντιμνημονιακό ΕΑΜ και ένα άλλο,φαντάζεται την Ελλάδα, Αργεντινή και επομένως η μαγική "δραχμή" θα μας σώσει. Δεν αναφαίρουν ποτέ βέβαια ότι η Αργεντινή (μέλος του G7) "τάιζε" με τα γεωργικά & κτηνοτροφικά προϊόντα Β.& Ν. Αμερική και με τι βιομηχανικό  ιστό.
Σκέτη τρέλα, σκέτη ανατριχίλα!
Πραγματικός ανοργασμικός παροξυσμός, ομάδες, γκρουπούσκουλα,  facebook περσόνες,"πατριωτικές" νεόκοπες δυνάμεις, αυτοαναγορεύουν  τη συζήτηση του «φραπόγαλου» , τη παπαρολογία  του ρακάδικου ή  του τσιπουράδικου σε πολιτική πράξη.
Ανυπόμονοι ως μανιώδεις νταβάδες της ζωής μας που  ζουν τη φενάκη της ονείρωξης, ως ερωτική ολοκλήρωση, διοργανώνουν κάθε μέρα και από μία νέα πλατεία, κάθε μέρα και από μια  λαϊκή συνέλευση.
Το τι γεννιέται δεν αφορά πλέον κανέναν από αυτούς τους «πολιτικούς» χώρους ,ο πραγματικός πόλεμος σε όλα τα σημεία, μόλις τώρα αρχίζει, αυτό άλλωστε προέτασσε  και προτάσσει πάντα η Πολιτική.
Για το λόγο αυτό οι χοληστερίνες, η παχυσαρκία, ο ευδαιμονισμός και το líght περιεχόμενο, φαιάς ουσίας και συνειδήσεων, καλό είναι από τώρα να κάνουν το μνημόσυνό τους.
Το βιοτικό αξιακό  δε ν μετριέται στις στατιστικές , δεν καταγράφεται στα άδεια πουκάμισα των περιφερόμενων θιάσων ,ανά την «επικράτειαν» στις cafe τέριες, internet cafe , και κυρίως στη ζωή της εικόνας.
Εικονοκλάστες και εικονομάχοι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να φαγωθούν μεταξύ τους  μια ώρα αρχύτερα να ζήσουν οι ζωντανοί!
Αφορμή για τα παραπάνω μου έδωσαν δύο περιστατικά στη Δημοτική αγορά Κυψέλης στην Αθήνα εκεί που μια χούφτα ανθρώπων σφετερίζονται ως κατάληψη ένα Δημοτικό ούτε καν Δημόσιο χώρο, γράφοντας εκεί όπου και η «αριστερά» γράφει χρόνια την κοινωνία, 5.000!!! υπογραφές συμπολιτών της.
Τη Δευτέρα ο συν συριζα επιχείρησε την τρίτη κατά σειρά αποτυχημένη απόπειρα Λ.Σ.(τις δύο προηγούμενες 5 & 4 άτομα αντίστοιχα) με μόνους παρόντες κάποια από τα μέλη του.
Την  Πέμπτη ο ανταρσυα, πιο σοφά σκεπτόμενος πραγματοποιούσε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, Κυψέλης- Πατησίων –Γαλατσίου με 13 άτομα!!!!!!σε μια περιοχή με πάνω από 500.000 κατοίκους και με εκρηκτικά προβλήματα.
Απτόητοι οι «σύντροφοι» άρχισαν τις διαδικασίες τους για την προετοιμασία Πανελλήνιας συνδιάσκεψης για το τέλος Οκτωβρίου…..και εγώ θα θυμηθώ μια φράση από το  θεατρικό έργο του Γ.Διαλεγμένου,  Μάνα μητέρα μαμά, της κατάκοιτης γιαγιάς που κάθε τρεις και λίγο  φώναζε …." Ο Θεός μας βοήθησε και δε γίναμε Κουμουνιστές"!
Iαβέρης ο Τάφιος

* Το καθεστωτική δεν αφορά μόνο την κοινοβουλευτική συνιστώσα της, άλλα το όλον του εν Ελλάδι μπουλούκι θιάσου, που περιφέρεται με το κενόν τού πολιτικού του λόγου, αναπαράγοντας την κλασσική γκρουπουσκουλική κακομοιριά και μιζέρια της, με πέντε τσιτάτα και ακατάσχετη αερολογία. Δεν χρειαζόμαστε τη συμβουλή σας αγαπητοί "φωστήρες" της απο-διανόησης και του παραγοντισμού, για το τι θα πάθουμε όταν ανοίξουμε  το παράθυρο του 6ου ορόφου και πηδήξουμε, όταν και εφ΄ όσον χρειαστεί θα το κάνουμε χωρίς τη βοήθειά σας.
ΥΓ 1 Τον Παπαθεμελή δεν έχω δει ακόμη και ανησυχώ.... Α ρε μακαρίτη Ζίγδη τώρα θα  ήταν η εποχή σου, όπου "χαρά" και νταούλι η Βασίλω πρώτη.
ΥΓ2 Αγαπητοί συμπατριώτες, εκλογές όπως τις φαντάζεστε ΤΕΛΟΣ, τσάμπα επομένως η πρεμούρα...και ο νοών νοείτω.
ΥΓ3 Για Λαϊκή Κυριαρχία, Δημοκρατία, για το τι είναι χρηματιστικοποίση του συστήματος  και πώς αντιμετωπίζεται,  μια και από ότι φαίνεται ο επαγγελλόμενος "σοσιαλισμός"  αργεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου