Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012


ΠΑγΟθραυστικό τίτλου στα Γιάννινα!
Δημήτρης Μιχάλης | 15/1/2012 22:07
Σε έναν αγωνιστικό χώρο, που ήταν ακατάλληλος για να παιχθεί ποδόσφαιρο με κομμάτια πάγου σε αρκετά σημεία του τερέν, αλλά τον διαιτητή Σπάθα να παίρνει πάνω του την ευθύνη και να ξεκινάει τον αγώνα με 40λεπτη καθυστέρηση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον "Αγιαξ της Ηπείρου" με ανάποδο ψαλίδι του Σίλβα Κλέιτον πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης και να δείξει... καρύδια για τίτλο! Μεγάλο παιχνίδι από τον Καρνέζη, αλλά και τον Κηπουρό, που αποσόβησαν αρκετές φορές τους κινδύνους για την εστία τους. Στο +2 θα βρεθούν οι πράσινοι, αν πάρουν τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό.
Εκπλήξεις με... αιτίες από Φερέιρα
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Λέτο, Ζεκά, Σπυρόπουλο και να διατηρήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη. Οπως ελέχθη επίσημα από τους πράσινους, ο Αργεντίνος αισθανόταν ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν ήθελαν να πάρουν ρίσκο με έναν τόσο κακό αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος έμεινε στον πάγκο διότι εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας, ενώ ο Σπυρόπουλος ήταν κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ο Φερέιρα ήθελε να του δώσει ανάσες. Σε ό,τι αφορά τον Καρνέζη, ο τεχνικός του ΠΑΣ τον επιβράβευσε για την καλή του παρουσία στα τελευταία ματς και γι' αυτό ο Καπίνο έμεινε στον πάγκο.

Πως παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ετσι, οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Κατσουράνη, Μπιέρσμιρ, Ιωαννίδη στην άμυνα, τους Βιτόλο, Σιμάο αμυντικά χαφ, τον Κουίνσι αριστερά, τον Μαυρία δεξιά και τον Κλέιτον, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τοτσέ. Εκπλήξεις περιελάμβανε και η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Αγγελο Αναστασιάδη να επιλέγει τον Κηπουρό κάτω απο τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Πάτσατζόγλου και Κώτσιο, δεξί μπακ τον Πάντο, αριστερό μπακ τον Βάντερσον, αμυντικά χαφ τους Ντε Βινσέντι και Ζαραδούκα, αριστερά τον Μπεσέρα, δεξιά τον Σκούφαλη και τον Γεωργίου πίσω από τον προωθημένο Βίλα.

Ξεκίνησε με 40λεπτη καθυστέρηση
Το παιχνίδι, λοιπόν, ξεκίνησε μετά από 40λεπτη καθυστέρηση, προκειμένου να καθαριστεί ο πάγος σε ορισμένα σημεία του τερέν, με τους παίκτες των δυο ομάδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους και να αποφεύγουν σε πρώτη φάση τις σκληρές μονομαχίες, ώστε να μην τραυματιστούν. Στο 14' ο Γεωργίου από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Καρνέζη που τον σταμάτησε.

Επτάλεπτη διακοπή, κίτρινες σε Λέτο, Σπυρόπουλο
Ενα λεπτό αργότερα είχαμε διακοπή του αγώνα. Ο Λέτο πήρε την πρωτοβουλία να πάει στον πάγκο του ΠΑΣ και να ζητήσει από τους παίκτες των Ηπειρωτών να συναινέσουν, ώστε να μην συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού το τερέν ήταν επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Η διακοπή κράτησε 7 λεπτά, με τον Σπάθα κάνοντας... επίδειξη δύναμης να δείχνει κίτρινη κάρτα στους Λέτο-Σπυρόπουλο που ήταν στον πάγκο, επειδή πήγαν να ζητήσουν από τους παίκτες του ΠΑΣ να μην συνεχιστεί το παιχνίδι! Παράλληλα, απέβαλλε τον βοηθό του Φερέιρα, Ζοσέ Γκόμες και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΣ, Δημήτρη Νιαρχάκο!

Εκνευρισμένοι οι πράσινοι, ευκαιρίες οι Γιαννιώτες
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όντες εκνευρισμένοι δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο. Σε αντίθεση με τους Γιαννιώτες, που ήταν πιο... ζωηροί και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός παίζοντας εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις. Οι κυανόλευκοι είχαν 4 καλές ευκαιρίες με τους Μπεσέρα (24'), Βίλα (25'), (45+3') και Ζαραδούκα (45+5') με τον Καρνέζη να αποκρούει τις τρεις πρώτες, ενώ η προσπάθεια του Ζάρα κατέληξε μόλις άουτ!

Χαμένο τετ α τετ από Τοτσέ
Η απάντηση του Παναθηναϊκού σε αυτές τις ευκαιρίες του ΠΑΣ ήταν μία κλασική ευκαιρία του Τοτσέ, με τον Κηπουρό να νικάει τον Ισπανό επιθετικό στο τετ α τετ του 28ου λεπτού και ένα ακόμη σουτ του Τοτσέ και πάλι από πλάγια θέση στο 37' με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να δηλώνει εκ νέου "παρών".

Πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Φερέιρα να περνάει τον Μαρίνο αντί του Μαυρία στο δεξί "φτερό" της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο ΠΑΣ απείλησε πρώτος και μάλιστα δύο φορές με τον Βίλα στο 49' και τον Γεωργίου στο 50', αλλά και πάλι ο Καρνέζης ήταν θετικός στις επεμβάσεις του. Οι πράσινοι ανέβασαν ρυθμούς στη συνέχεια και βρέθηκαν δύο φορές με τον Κουίνσι σε πλεονεκτική θέση, με τον Γκανέζο να σουτάρει άουτ την πρώτη φορά (51') και να αποκρούει ο Κηπουρός σε κόρνερ την δεύτερη (54').

Αλλαγές και φάσεις για γκολ
Ο Αναστασιάδης στο 58' άλλαξε τον Βίλα με τον Τζάνη, ενώ ο Φερέιρα στο 62' αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Λέτο. Ο ΠΑΣ με τον Σκούφαλη στο 70' είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο "Μανόλο" σπατάλησε την ευκαιρία σουτάροντας ψηλά άουτ. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σκοράρει στο 75', όταν έχασε δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, αρχικά με κεφαλιά του Κατσουράνη που έβγαλε με τα ακροδάχτυλα ο Κηπουρός σε κόρνερ και κατόπιν από το κόρνερ ο Τοτσέ σούταρε σε κενή εστία με τον Ζαραδούκα να σώνει πάνω στην γραμμή το πλασέ του Ισπανού επιθετικού!

Χρυσό γκολ από τον Κλέιτον
Ο Παναθηναϊκός τελικά πέτυχε το γκολ που του έδωσε τη νίκη στο 85' με τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε την κάθετη στον Τοτσέ, που αστόχησε στο τετ α τετ με τον Κηπουρό, όμως ο Κλέιτον πήρε το ριμπάουντ και με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για τους πράσινους.
Πηγή sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου