Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Συναντήσεις με τον Τηλέμαχο

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011



Η απλή διακήρυξή μας στις 15 Ιουνίου 2011

Θα συναντηθούμε! Να τα "πούμε"?


Γιατί η γειτονιά μας,μάς αρέσει.
Γιατί αγαπάμε τους ανθρώπους,και τους "θέλουμε" ελεύθερους.
Θα συναντηθούμε και θα τα "πούμε"γιατί η Κυψέλη δεν είναι μια περιοχή της πόλης των Αθηνών, είναι η "κυψέλη" της.
Θα βρεθούμε, γιατί για κάποιους και κυρίως για τον Γιάννη, η απώλεια του "Φωκίωνα" Παπαδόπουλου, αποτελεί ένα μεγάλο κενό για τους "αδέσποτους" αλλά αριστοκράτες σκύλους της Κυψέλης.
Θα βρεθούμε, γιατί ο πλανήτης γη , χωρίς την Κυψέλη των ελεύθερων ανθρώπων ,θα είναι ένας "παράδεισος" με απέραντη μοναξιά, δηλαδή κομματική κόλαση, που οι διάφοροι μίζεροι της "προόδου" προσπαθούν δια της βίας να την επιβάλλουν.
Θα συναντηθούμε, γιατί το "Πιγκάλ" το "Κυψελάκι" το "Νεό Ριάλτο", κάστρα ζωντανής μνήμης για την Κυψέλη,υπήρξαν!!! Ανεξάρτητα αν κάποιοι ολετήρες της πολυπολιτισμικότητας νομίζουν ότι θα μας επιβάλλουν τη φασίζουσα νοοτροπία τους.Η παγκοσμιοποίηση θα προχωρήσει,αλλά στη νεοταξίτική της μορφή εμείς θ΄αντισταθούμε, με κάθε τρόπο με κάθε μέσο για να ανορθώσουμε τις ανθρώπινες αξίες και των πολιτισμό αυτής της χώρας.
Θα συναντηθούμε, γιατί η Κυψέλη εξακολουθεί να έχει πολίτες κατοίκους γείτονες μεταξύ τους και όχι κομματικά γκρουπούσκουλα "τζογαδόρους" του ανθρώπινου πόνου και της αθλιότητας.

Θα συναντηθούμε γιατί αυτά που μας "χώριζαν" είναι επιτέλους τόσο διακριτά και η υπέρβασή τους, τόσο απλή και εύκολη ,όπου όλο το παρασιτικό υπαλληλικό προσωπικό των εργολάβων της κεντροαριστεροδεξιάς κομματικής αλητείας μας είναι εντελώς άχρηστο.
Θα συναντηθούμε γιατί οι πόλεις ανήκουν σε πολίτες δημιουργούς, της κοινωνικής προσφοράς και της συμμετοχής .
Θα συναντηθούμε και θα τα πούμε, γιατί έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε και κυρίως να καθαρίσουμε τη πόλη μας από κάθε αντιδραστική αθλιότητα που φιμώνει φωνές και συνειδήσεις και κυρίως δεν μπορεί να ανεχτεί τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο,εξ ου και η έννοια των "ανοιχτών συνελεύσεων".

Σε όλη την Ελλάδα το αίτημα της "βαθειάς" δημοκρατίας,του κοινωνικού ελέγχου,της κοινωνικής αλληλεγγύης,της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είτε αρέσει είτε δεν αρέσει θα γίνει πράξη.

Τέλος με κόμματα και σχηματισμούς κρατικοδίαιτων εκμαυλισμένων υπαλλήλων, η Δημοκρατία,η πολιτική, έχει ανάγκη από ανθρώπους πρόσωπα και όχι από μάζες "ατόμων"

1.Δεν θα επιχειρήσουμε να "λύσουμε" τα μεγάλα προβλήματα που κάποιοι θέλουν να προτάσσουν για να διαιρούν.
2.Δεν θα επιχειρήσουμε να "καπελώσουμε" ανθρώπινες συνειδήσεις.
3.Δεν θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το δικό μας σωστό έναντι του "διαφορετικού" από το δικό μας.
4.Δεν θα αναζητήσουμε μέσα από τις δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες των ψηφοφοριών να επιβάλλουμε τις κλασσικές παθογένειες που καθηλώνουν αντί να προάγουν.
5.Θα αναδείξουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των στείρων ψηφοφοριών που μοναδικό σκοπό είχαν μέχρι σήμερα τον αποκλεισμό και να καταργούν στη πράξη τη συμμετοχή.
6.Οι συναντήσεις μας δεν έχουν σκοπό να καταγγείλουν αλλά να προτείνουν τρόπους για μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα.
7.Θεωρούμε το δημόσιο χώρο ως χώρο δημιουργίας και δράσης και όχι αρένα κομματικών αντιπαραθέσεων.
8.Οι κομματικές συσκοτίσεις (από όλα τα κόμματα εξουσίας και μη) μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
9.Πιστεύουμε ότι μπορούμε ν΄αλλάξουμε πολλά,δεν θεωρούμε όμως κανένα πολιτικό υποκείμενο σήμερα στην Ελλάδα,που είναι σε θέση ν΄ απαντήσει σε τίποτε περισσότερο από το να αναπαραγάγει το σάπιο πολιτικό σύστημα της αντιπροσωπευτικής δήθεν δημοκρατίας τους.
10.Η Δημοκρατία είναι τρόπος ζωής,είναι πολίτευμα,δεν είναι διαδικασία.
11.Οι όποιες "αποφάσεις" μας θα πρέπει να έχουν πάντα το στοιχείο της μέγιστης δυνατής συναίνεσης.
12.Τα παραπάνω αποτελούν τις minimum προϋποθέσεις για την προσπάθειά μας και για την όποια αλλαγή τους θα χρειάζεται πάντα ομοφωνία!
13.Όργανα,επιτροπές η όποια άλλα σχήματα,θα είναι πάντα.κατά περίπτωση και διαθεσιμότητα,που σημαίνει όχι πάγιος και σταθερός χαρακτήρας.
14.Οι όποιες πλειοψηφικές αποφάσεις δεν δεσμεύουν τις μειοψηφικές με κανένα τρόπο.
15.Η σύνδεση με όποιες άλλες συλλογικότητες θα ορίζονται πάντα από τον αμοιβαίο σεβασμό της οργανωτικής αυτονομίας όλων των πλευρών.

Η ομάδα πρωτοβουλίας 

Ανεξάρτητων Πολιτών για το κάλεσμα

Ανοιχτής Συνέλευσης στην Κυψέλη των Αθηνών.

Αθήνα 15/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου